Bokrecension – Gravplaneten av Oskar Källner och Karl Johnsson

Titel: Gravplaneten (Bok nr 3 i serien Imperiets arvingar)

Författare: Oskar Källner

Illustratör: Karl Johnsson

Utgiven: 2020

Förlag: Rabén&Sjögren

ISBN: 978-91-297-1990-1

Baksidestext: Alice och Elias och deras vänner på rymdskeppet Stillheten har kraschat på Umbezra, det gamla imperiets gravplanet. Där vandrar bara de döda. Påstås det. Men så får de in en nödsignal från mamma. Hon verkar också befinna sig på Umbezra. De försöker hitta henne, och jagade av fiender tvingas de bege sig ner i de uråldriga katakomberna, där ohyggliga varelser och fasansfulla upptäckter väntar …

Gravplaneten är den tredje delen i science-fiction-serien Imperiets arvingar. Trots att serien vänder sig till yngre läsare, 9-12 år, behandlar böckerna tunga ämnen som sorg, saknad och svek, och det förekommer en del våld också. De första två böckerna var riktiga bladvändare, och tredje delen gör inte heller någon besviken! Det är spänning från första till sista sidan och det händer saker hela tiden så att man bara måste läsa vidare. Karaktärerna är mycket intressanta och Oskar Källner beskriver dem så naturligt att jag nästan tycker att det är konstigt att jag inte tidigare har stött på kraoer, troglodorer, alonaier och azkalorer. Jag kan varmt rekommendera dessa böcker för barn och ungdomar som kommit lite längre i sin läsning och behöver utmaning och som gillar spänning!

Betyg: 5 av 7 ugglor

Du kan läsa mer om Oskar Källner och Karl Johnsson på Rabén & Sjögrens hemsida.

Böckerna kan du köpa på bland annat Adlibris och Bokus

Det här inlägget postades i Bokrecensioner, Fantastik, Svensk fantastik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.