Recension – Kulta, den skitungen av Lars Carlberg

Titel: Kulta, den skitungen

Författare: Lars Carlberg

Utgiven: 2019

Förlag: Fafner Förlag

Format: e-Bok

ISBN: 978-91-888-6136-8

Beskrivning: Connys och Carinas kusin Kulta är försvunnen, liksom så många av byns barn. Mörkret krälar in från skogen. Monstren kommer allt närmare. I telefonväxeln hör Carina viskningar på de döda linjerna, röster som inte borde finnas. En dag hör hon något oväntat: Kulta kanske lever! Visst var han en skitunge, men om de kunde rädda ett enda barn så vore det ändå något. Beslutsamt ger de sig av i Connys gamla bil, längs de ensliga landsvägarna, mot Utkanten och det okända.

Skruvat, är nog det första ord som kommer till mig när jag funderar på hur jag ska kunna beskriva denna lilla pärla. Det är en märklig värld som Carlberg målar upp och jag blir inte klok på en den utspelar sig i dåtid, nutid eller framtid. Eller kanske rentav i ett parallellt universum. Hur det än ligger till med den saken är det en härlig berättelse, som får mig att både rysa, beröras och gapskratta. Jag har egentligen bara en sak att säga – läs den!

Betyg: 4 av 7 ugglor

Läs mer på förlagets hemsida. Boken kan köpas på bland annat Adlibris och Bokus.

Det här inlägget postades i Bokrecensioner, Fantastik, Svensk fantastik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.