Bokrecension – Inom cirkeln av Kristina Suomela-Björklund

Titel: Inom cirkeln

Författare: Kristina Suomela-Björklund

Utgiven: 2019

Förlag: Whip Media

ISBN: 978-91-889-4507-5

Baksidestext: För tusen år sedan lämnades ett barn ute i regn, kyla och mörker på en offersten. 
Idag hittas en liten pojke i ett fallfärdigt, gammalt hus i de norrländska skogarna. 
Något mörkt drar över Sverige. Något som får folk att försöka fly för sina liv.

Moa, som så länge har drömt om ett barn, hittar honom i ett fallfärdigt hus. Pojken är blek och kall, men nu ska han få känna sig trygg i deras hem. Dock upptäcker hon snart att det är något som inte stämmer med pojken. Han är vaken om nätterna och ritar underliga tecken på papper och senare i jorden runt huset.

Moas man Thomas är också orolig över pojken, men har tankarna på annat. Ett sår kliar och han känner något som vaknar inombords. En ilska som han har svårt att behärska och en brännande längtan efter något förbjudet.

En man rör sig genom skogen och ute på vägarna om nätterna. Letar. Ångrar djupt det han gjort, det han har släppt lös. Saknad och ånger river inom honom och han förbannar sig själv om och om igen.

Kristina Suomela-Björklund har lyckats åstadkomma ännu en bladvändare! Det här är en ruggig historia om något som dolts i skogarna under många, långa år, men som av olyckliga omständigheter sluppit lös. Människorna som drabbats förvandlas till något slags zombie-liknande varelse, och smittan sprids okontrollerbart över landet. Huvudkaraktärerna känns trovärdiga och författaren har gestaltat deras känslor, både inför det som händer omkring dem, men även det som händer inom deras relationer på ett mycket livfullt sätt. Man känner verkligen med dem och blir både förbannad, ledsen och emellanåt lite glad för deras skull. En av de saker jag gillar bäst med Kristina Suomela-Björklunds böcker är att de inte slutar förutsägbart och ”puttenuttigt”. Och hon gör mig inte besviken denna gång heller …

Du kan köpa boken hos Fantastikbokklubben, Adlibris, Bokus och hos andra nätbokhandlare.

Läs mer om författaren och hennes övriga böcker på hennes blogg.eller på hennes facebooksida.

Betyg: 5 av 7 ugglor

Det här inlägget postades i Bokrecensioner, Fantastik, Svensk fantastik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.