Bokrecension – En droppe i rymden – Lisa Rodebrand

Titel: En droppe i rymden

Författare: Lisa Rodebrand

Utgiven: 2018 (nyutgåva)

Förlag: Fantasiförlaget

ISBN: 978-91-98160-29-1

 

 

Baksidestext: Dito som har vuxit upp på en militärbas vill verkligen inte bli soldat. När ett rymdskepp kraschlandar på basen ser han sin chans. I stället för att följa order och ta in besättningen till förhör, beslutar han sig för att hjälpa dem. Men han vet inte vad han har gett sig in på …

En droppe i rymden är ett fartfyllt rymdäventyr i en väl uppbyggd värld placerad på en planet inte allt för långt från vår egen jord. Det är intressant att följa huvudkaraktären Ditos utveckling från en tämligen bortskämd slyngel till en (något) mer ansvarstagande ung man. Miljöerna känns intressanta och Rodebrand beskriver dem målande utan att det känns allt för detaljrikt. Det lämnar utrymme för fantasin, vilket jag personligen uppskattar. Naturligtvis finns det kärleksintriger, men de känns aldrig påträngande och tar inte överhanden. Tvärtom, förstärker de Ditos roll som något slags förhoppningsfull casanova och bidrar till hans mognad. Kort och gott kan jag bara konstatera – läs boken!

Betyg: 5 av 7 ugglor

Här hittar du en boktrailer för En droppe i rymden!

En droppe i rymden kan du bland annat köpa på Adlibris och Bokus.

Läs mer om boken och författaren på Fantasiförlagets hemsida.

Det här inlägget postades i Bokrecensioner, Fantastik, Svensk fantastik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.