Bokrecension De sovande – Nils-Petter Löf

Titel: De sovande

Författare: Nils-Petter Löf

Andra delen i Sovande krigare-serien

Utgiven: 2018

Förlag: Utgiven i samarbete med Whip Media

ISBN: 978-91-88579-97-3

 

Baksidestext: Vad är det egentligen som händer i Ånge?

Ett barn vaknar upp, kallsvettig och med dunkla drömmar. En desperat mamma försöker förgäves trösta. Hjälpa en dotter som behöver mer än en kram och omtanke. Mer än vad en vanlig människa kan ge.

Vintern tar ett hårt grepp om Ånge och tvingar fram hemligheter som många trodde var bortglömda. Samtidigt blir kaosets anhängare allt mer våghalsiga. Mörkret blir påtagligare och skuggorna dystrare.

Men hur stoppar man ett helt samhälle från att falla in i en djup ostoppbar mardröm?

 

Del två i Sovande krigare-serien tar vid där den första boken slutade. I första boken, De andra, fick vi bekanta oss med ungdomarna i en liten by i Västernorrland. Flera av ungdomarna har särskilda förmågor och lever ett slags dubbelliv i drömmarnas och de vaknas värld. Men världarna tangerar varandra, och konflikterna mellan den onda, kaossidan och den goda, ordningssidan eskalerar och krig är nära att bryta in. Men gränserna för vad som är vad är flytande, och inte ens den grupp som representerar balans kan avgöra vad som är gott och vad som är ont.

Precis som i förra boken känns världsbygget genomtänkt, men in denna bok får vi tränga djupare in i drömvärlden och får även veta lite mer om vad som hänt tidigare, vilka händelser som ligger bakom det som händer nu. Flera olika trådar löper parallellt och ibland blir det nästan väl mycket att hålla reda på. En del frågor får inte riktigt svar, men eftersom det är en serie kommer nog de att besvaras längre fram.

Liksom tidigare tycker jag att Nils-Petter Löf gestaltar bra och det är betydligt mindre övertydlighet i denna bok än i den förra. Däremot finns det en hel del onödiga upprepningar och boken hade nog vunnit lite på att dessa gallrats bort. Det blir lätt lite tjatigt.

Inför nästa bok har författaren byggt upp en spänning och jag är mycket nyfiken på hur allt ska sluta. Ser fram emot nästa del!

 

Du kan köpa boken, bland annat på Adlibris och på Bokus.

Läs mer och följ författaren på hans sida på Facebook.

 

Betyg: 4 av 7 ugglor.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.