Bokrecension – Tvåhjärtat av Marija Fischer Odén

Boktitel: Tvåhjärtat

Författare: Marija Fischer Odén

Utgiven: 2018

Förlag: Undrentide

ISBN:978-91-984-5822-0

Baksidestext: Det är hungerstid, orostid – en tid av korta somrar med magra skördar och långa, hårda vintrar. Rädslan följer i hungerns spår och får en jordemor att ta med sig det svärdottern fött för att sätta ut det i skogen.

Sju år senare måste hon ge sig av för att försöka finna varelsen tillsammans med sin svartsinte son och sin lärling. De förföljs av korpar och får ett lodjur som vägvisare. Snart märker de att skogen döljer sådant de trodde bara fanns i sagorna. Samtidigt sprider sig skräcken vid kusten när hemrifolkets första kung samlar den största armé någon sett.

Tvåhjärtat är första delen i serien med samma namn och är Marija Fischer Odéns debutroman.

Det är verkligen ingen dålig debut! Det är en mycket välskriven och genomarbetad roman och det är en ren fröjd att läsa den. Språket är lättillgängligt utan att vara simpelt och jag upplevde en fin balans mellan berättande och gestaltande.

När det gäller handlingen, uppfattade jag den till att börja med som något av en historisk roman, med inslag av vidskepelse. Men ganska snart står det klart att det helt klart är fantastik man håller i sin hand. Här finns både oknytt och gudar, blandat med talande djur, sejd och magiska runor. Allt placerat i en miljö i ett vikingatida Norden. Författaren är mycket påläst och har gjort sin research väl, så allt känns trovärdigt och det är lika intressant att läsa om levnadsförhållandena för människorna, som det är spännande med uppladdningen inför kriget mellan de ”gamla” och ”nya” gudarna, som kämpar om människornas tro. Det ska bli mycket intressant att läsa fortsättningen på berättelsen och framför allt att följa en mycket lovande författare!

Du kan köpa Tvåhjärtat, bland annat på Adlibris och Bokus.

Läs mer om Marija Fischer Odén på förlaget Undrentides hemsida.

Betyg: 6 ugglor av 7

Det här inlägget postades i Bokrecensioner, Fantastik, Svensk fantastik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Bokrecension – Tvåhjärtat av Marija Fischer Odén

  1. Pingback: Bokrecension – Oberg av Marija Fisher Odén | lagomlycklig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.