Bokrecension: Blodsband av Albin Hedström

Blodsband

Författare: Albin Hedström

Utgiven: 2017

Förlag: Vakupp bokförlag

ISBN: 978-91-639-1208-5

 

 

Baksidestext: Tidens vindar närmar sig obönhörligen stormstyrka. Garrin Seminer har överlevt slaget vid Vol Dai, men förlusten av hans trogne Jonar har lämnat sår som kommer ta lång tid att läka. När Garrin med sina följeslagare närmar sig den väldiga staden Drys är det med en känsla av att han där kommer att möta sitt öde. 

Mot Drys reser också Eyra, fast besluten att nå sitt mål – att erövra Nordens tron. Men hon som tidigare sett allt i svart eller vitt börjar långsamt inse att inget är så enkelt. 

I Drys befinner sig Livgardets beryktade kapten, Tysander Ortaga, i ett dilemma som bara tycks bli värre och värre. Han slits mellan sin plikt gentemot den tillträdande kejsaren och plikten mot sin älskade familj.

Blodsband är en direkt uppföljare till Albin Hedströms debutroman Arvsblod. Återigen möter läsaren spännande karaktärer och en underliggande kamp mot ondska – en kamp som tar sig många olika uttryck.

Jag hade ganska höga förväntningar på den här boken, eftersom jag tyckte så mycket om första delen i serien, Arvsblod (recensionen av den hittar du här). Och jag blev verkligen inte besviken! Tvärtom, kändes den här boken ännu bättre. Språket känns mer utvecklat och det finns ett djup hos karaktärerna som jag verkligen gillar. De känns trovärdiga och komplexa. Möjligen kan jag vara lite kritisk mot att den kvinnliga huvudkaraktären, Eyra, ibland agerar lite väl flickaktigt och snudd på mesigt. Man kan kanske skylla det på den patriarkala värld som berättelsen utspelar sig i, men inte enbart. De stora krigarna verkar inte ha något problem med att sätta en kvinna vid makten, vilket jag tycker känns bra!

Sammantaget var det en spännande berättelse, med flera olika spår som Hedström knyter ihop snyggt på slutet. Jag kan varmt rekommendera den för alla som gillar episk fantasy, och jag tycker att det är mycket positivt att vi får se mer sådan litteratur med svenska som originalspråk. Jag ser verkligen fram emot att få läsa fortsättningen!

Du kan läsa mer om författaren och hans böcker på hemsidan albinhedstrom.se

Böckerna kan du köpa bland annat på Bokus och Adlibris.

Betyg: 6 av 7 ugglor

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.