Kongressrapport Fantastika 2018

Årets Swecon-kongress, Fantastika, var som vanligt en härlig upplevelse. Det är alltid lika roligt att träffa gamla och nya bekantskaper och riktigt nörda ner sig i vårt gemensamma intresse – fantastik.

Fantastikresearch – workshop med Lupina Ojala och Ewa Broberg

 

Fredagen inleddes för min del med en workshop, som jag höll tillsammans med författaren Lupina Ojala. Ämnet var Fantastikresearch och det blev mycket kreativa och givande diskussioner med deltagarna. Senare på kvällen var jag på en programpunkt om Övervakningssamhället, ett ämne som nästan känns obligatoriskt för mig som är dystopiförfattare.

 

 

 

 

På lördagen hade jag signering i den bokhandel som samordnats av Elin Holmerin på Undrentide förlag. Det var för övrigt mycket positivt, och gav oss författare möjlighet att mingla och delta i paneler både som deltagare och åskådare. Harry Potter var ämnet i två programpunkter på raken, båda lika intressanta och givande.

Att ge ut ljudböcker, paneldiskussion med Hans Persson, Ewa Broberg, Eva Holmquist och Oskar Källner

På eftermiddagen deltog jag själv i paneldiskussion om Att ge ut ljudböcker. Mycket intressant, eftersom jag är mitt uppe i den processen just nu och jag fick med mig en hel del bra råd.

Sara Bergmark Elfgren läser en spökhistoria

 

 

 

Bästa programpunkten var den som för min del fick avsluta kvällen – Sara Bergmark Elfgren som läste en spökhistoria i skenet av levande ljus.

Författaren E.P. Uggla höll ett intressant föredrag om När vetenskap blir skräck

 

 

 

 

Även söndagen innehöll många intressanta programpunkter. Höjdpunkterna för mig var Varför behövs svensk fantastik? och När vetenskap blir skräck.

Som avslutning för mig deltog jag i panelen Boktips – svensk fantastik. Många bra tips framkom och jag kan, liksom många andra, konstatera att framtiden ser ljus ut för svensk fantastik!

Nästa år hålls Swecon i Västerås 14-16 juni. Vi ses väl där?

Det här inlägget postades i Fantastik, Konvent och kongress, Skrivande och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.