Bokrecension – De Andra av Nils-Petter Löf

Bokrecension De Andra

Första boken i Sovande krigare – serien

ISBN: 978-91-88579-41-6

Författare: Nils-Petter Löf

Utgivningsår: 2017

Förlag: Utgiven i samarbete med Whip Media

 

Baksidestext:

Vad är det egentligen som händer i Ånge?

En ung kvinna avlider under gåtfulla omständigheter och besynnerliga varelser rör sig i skogarna. De levandes värld kommer allt närmare en kaotisk tillvaro, präglad av död och förstörelse. I drömmarna kan de som har förmågan besöka den sovande världen, men dörren går åt två håll.

Ska de andra återigen få besöka de vaknas värld?

De andra är första boken i en mörk urban fantasy-serie som utspelar sig i Norrlands inland om kampen mellan kaos och ordning.

 

De andra utspelar sig i en svensk småort, i gymnasiemiljö. Jag älskar verkligen idén i denna svenska urban fantasy! Hela boken väcker minnen från min egen gymnasietid och huvudkaraktären John är bra gestaltad som en osäker och tafatt kille från landet som oväntat hamnar (åtminstone delvis) i de populäras skara. Det är en roll han inte förväntat sig och han har svårt att hantera det. Jag får känslan av ett väl genomtänkt världsbygge, där gränserna mellan vad som är ont och gott är minst sagt flytande. Trots att det kanske borde upplevas rörigt, känns det tvärtom väldigt trovärdigt. Lite som yin och yang.

Det som tyvärr drar ner helhetsintrycket är bearbetningen av manuset. Det är mycket upprepningar och en ibland irriterande övertydlighet. Gestaltningarna är genomgående bra, så det är synd att det ska falla på att författaren förtydligar det han just gestaltat. Men kan man förbise detta, är boken en riktig bladvändare, och jag kommer definitivt att fortsätta läsa serien. Nils-Petter Löf känns som ett lovande tillskott till den svenska fantastiken som är på uppgång!

Du kan köpa boken bland annat på Adlibris eller på Bokus.

Vill du veta mer om författaren, kan du följa hans sida på Facebook

Betyg: 4 av 7 ugglor.

Tack till författaren för recensionsex!

Det här inlägget postades i Bokrecensioner, Fantastik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.