Kongressrapport Picnicon2017

I helgen var jag med som deltagande författare i SF-kongressen Picnicon, anordnad av Västeråsfandom. Det var första gången jag deltog i kongressen, men efter den positiva upplevelsen av ett riktigt välarrangerat event kommer det säkerligen inte att vara den sista.

Jag anlände redan på fredagseftermiddagen till Västerås. Eftersom jag fortfarande haltar fram med hjälp av kryckor efter en fotoperation, var det minst sagt bökigt att släpa med sig förlagets böcker på tåget. Som tur var blev jag mött (trots mina försäkringar om att jag klarar mig själv) på stationen av min gode vän och kollega Sten Rosendahl, som tålmodigt släpade på min 50 kilos-väska genom Västerås gator. Stort tack för hjälpen, och tack för att du inte gör som jag säger! 😉

 

Mattias Kuldkepp pratade om sitt skrivande på Bishops Arms

Efter god mat och härligt bokprat på Bishop´s Arms på kvällen, där bland annat författaren Mattias Kuldkepp pratade om sitt skrivande, satte jag mig lydigt vid datorn på hotellet och skrev för brinnande livet för att kunna rapportera in dagens mängd ord på NaNoWriMos hemsida. Jag klarade det med 5 minuters marginal!

Lördag morgon startades med hotellfrukost och därefter gav jag mig av till biblioteket. Där droppade författande kollegor och andra bokälskare in efter hand och som vanligt är det fantastiskt(!) kul att umgås med fantastikfolket! Dagen gick fort, jag pratade med många gäster, sålde en och annan bok, köpte en och annan bok och deltog i panelen

Foto: Tomas Cronholm

”Fantastik då, nu och i framtiden” tillsammans med Erik Granström, Anders Blixt, Emmelie Pettersén Uggla och Cecilia Åhman. Näst sist ut blev jag intervjuad och fick läsa högt ur Friskyttarna. Kvällen avslutades med sedvanligt Dead Dog Party på Bishop´s Arms innan en sista hotellnatt väntade. Även denna kväll lyckades jag rapportera in mina ord strax innan tolvslaget, även om det i ärlighetens namn inte blev så värst många denna händelserika dag …

Tre femtedelar av Fantastic Five återsamlade!

Vad tar jag med mig från detta event? Flera saker. Jag kan konstatera att jag trivs bäst med folk omkring mig som förstår vad jag säger. När man kan diskutera muterade gurkor och appar som slukar en hela (enda sättet att komma ut är om någon swipar höger …) utan att någon höjer på ögonbrynen, då vet man att man är i rätt sällskap. Nya bekantskaper har gjorts, andra har fördjupats. Min syn på vad fantastik egentligen är har breddats ytterligare och jag har fått nya idéer och infallsvinklar bara genom att låta energin fylla mig. Bland annat har jag kommit fram till att bok två i min trilogi behöver skrivas om från början, men det är en helt annan historia ….

/Ewa

Det här inlägget postades i Allmänt, Fantastik, Skrivande och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.