Ja, jag var också där…

Facebook och de flesta bloggar jag följer har den senaste veckan svämmat över av inlägg om bokmässan i Göteborg. Och, ja, jag tycker fortfarande att det är roligt att läsa om det. Om du gör det eller ej, spelar ingen roll, här kommer ännu ett inlägg om årets största författarevent!

För ett år sedan var jag på bokmässan som besökare. Jag gick där och försökte ta in allt och bestämde mig på studs för att ”nästa år ska jag vara här, med egen monter och inte bara med en bok utan flera!”

Ja, så kan det gå när man tänker sådana tankar! Min debutroman Friskyttarna var med, men det var även flera av de novellantologier jag medverkar i. Dessutom har mitt lilla mikroförlag även gett ut Ulrika Amadors debutroman Femte dagen.

Som någon uttryckte saken – vad var det som hände? Det som hände var att jag satte upp ett mål som jag brann för. Sedan föll allt på plats. Inte utan krångel, men vissa motgångar behöver det nog vara på vägen så man inte får hybris. Är i alla fall sjukt stolt över mig själv, och det tänker jag fortsätta att vara! Nya mål är uppsatta inför nästa år och det finns inga gränser för vad man kan göra när man vet vart man är på väg!

Jag delade monter med det fantastiska(!) gänget i Fantastic Five! Cecilia Åhman, Ulrica Edvinsson Sundin, Kristina Suomela, jag och Sten Rosendahl utgjorde styrkan. Det är en rikedom att få lära känna nya människor och vi fungerade mycket bra ihop trots att vi knappt kände varandra innan.

Vår monter låg i Fantastikgränden, mitt emot Science Fiction-bokhandeln. Det är alltid lika roligt att träffa ”fantastikfamiljen” och att umgås (om än intensivt) under några dagar.

Min summering av mässan var att det var roligt och besynnerligt på en gång. Vi var som i en egen liten bubbla inne i lokalen, men hela tiden hängde vetskapen om vad som skedde utanför på gatorna över en. Det drastiskt minskade antalet besökare var ett klart bevis på att något inte var som det skulle. Det är med sorg man kan konstatera att många inte längre känner sig trygga att gå ut.

Stort tack till alla vänner och besökare som kom förbi vår monter och sa hej och köpte böcker av mig. Många av er hade jag bara träffat via cyberrymden och det är alltid kul att få ett riktigt ansikte på er och att få höra er röst! 🙂

/Ewa

Det här inlägget postades i Allmänt, Egenutgivning, Fantastik, Skrivande och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Ja, jag var också där…

  1. Sofie skriver:

    Jag var också där, men det känns som om jag missade massor 😛 Jag lyckades inte hitta dig tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.