Skrivarresa till Malta!

När förlagets alla författare (alla två) hade råmanus som behövde redigeras, tyckte vi att det passade utmärkt att göra detta tillsammans. Och varför då inte välja någon trevlig plats i solen att göra detta på? Sagt och gjort, vi bokade en resa till Malta!

Efter att ha hämtat oss från den initiala chocken av 35 graders värme, hittade vi till vårt hotell. Kanske inte världens finaste, men det var rymligt och bekvämt och framför allt billigt! Efter ett par nätter insåg vi i och för sig varför det var billigt – vi bodde mitt i partydistriktet med

”Gentlemen´s Clubs” i vartenda gathörn…

Seriösa som vi är, ägnade vi förmiddagarna åt intressanta diskussioner om skrivrelaterade ämnen såsom dramaturgi, gestaltning, miljöbeskrivningar och karaktärsutveckling. Därefter redigerade vi. Mycket.

Jag jobbade med del två i min dystopiska trilogi. Den har arbetsnamnet Desertörerna, och planeras ges ut under våren 2018.

Ulrika har påbörjat redigeringen av sin dystopiska spänningsroman, Själaryckaren.

Båda dessa manus är resultatet av 2016 års NaNoWriMo. Fantastiskt roligt när en månads galet slit faktiskt blir till något riktigt bra!

När lägenheten framåt dagen blev för het, tog vi anteckningsbok och penna och förflyttade oss till stranden eller poolen och finvässade på säljpitchar och katalogtexter inför utgivningen av Friskyttarna och Femte Dagen.

 

 

 

 

Lite kultur fick det ju också bli. Vi tog lokalbussen till Mdina, den forna huvudstaden på Malta, även kallad ”Silent city”. Smala gränder och trappor som förde tankarna till Assassins Creed. Vi gjorde även ett besök i S:t Pauls katedralen för lite research inför Ulrikas nästa manusprojekt. Det enda som var tråkigt var att vi missade visningen av ”the dungeons” med en ynka halvtimme eller så. Tortyrredskap och slemmiga fängelsehålor tillhör ju de saker som vi går igång på med vår livliga fantasi! Nåja, vi får väl åka tillbaka till Malta någon annan gång…

 

Då kan vi ju även passa på att göra ett återbesök på Dragonara Casino, där vi numera innehar ett treårigt medlemsskap. Även om vi inte spelade något, var det en häftig miljö att uppleva och inspirationen flödade när vi satt och planerade scener till framtida spänningsromaner!

Sist, men inte minst, måste jag dela med mig av ett riktigt corny filmklipp… Sista dagen gjorde vi en båtutflykt till Comino, en liten ö norr om Malta, där man kunde bada i den ”Blå lagunen”. Det var dock mest lavastenig mark och när man ovigt spetat fram till kanten och osnyggt vältrat sig i vattnet som en valross, kunde man ana mördarvalarna och hajarna som nafsade en i fötterna! Jag hittade en liten smal gång att simma i (där kom valarna inte in), och kände mig trygg, ända tills jag simmade in i grottan och kom på att det ju förmodligen fanns ålar och krakar där!

Det har varit en underbar vecka och vi har jobbat på fantastiskt bra med våra manus! Det här kommer Marwa Förlag definitivt ha som en årlig tradition!

/Ewa

 

Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.