Nytt förlag, ny roman och nytt novellprojekt!

marwaforlagbNovember har varit en helt fantastisk månad! Efter en trög start på hösten, när jag tvingades inse att de flesta förlag som vanligtvis ger ut min genre (dystopisk fantastik), har totalt manusstopp, beslutade jag mig för att starta Marwa Förlag. Det var egentligen inget stort steg att ta, eftersom jag redan drivit Marwa Textproduktion ett par år. Mina vanliga tjänster med lektörsläsning mm. kommer jag att ha kvar som förut.  Det är spännande att utvecklas, att hitta lösningar, även om det ibland känns frustrerande att vara tvungen att göra allt själv. Då är det skönt att ha ett stort nätverk omkring sig som man kan rådfråga. Och så är jag en mästare på att googla… Det var så jag hittade killen som hjälpte mig med min logga! Jag är så nöjd, det blev enkelt och snyggt, och jag hade definitivt inte klarat att göra det själv.

November har också varit NaNoWriMo – National Novel Writing Month, en årligt återkommande utmaning att skriva ett utkast till en roman om 50000 ord på 30 dagar. Det var andra gången jag gjorde det, och jag kom i mål den här gången också! Förra året skrev jag det som blev Friskyttarna, min debutroman som kommer under våren. Den här gången gav jag mig i kast med del två i serien, som har arbetsnamnet Desertörerna. crest-05e1a637392425b4d5225780797e5a76Det var inte alls lika lätt den här gången. Jag tror att min styrka förra året var att jag inte hade någon plan. Jag hade en vag aning om vad jag ville skriva, men hade varken karaktärer eller miljö. Allt fick växa fram som det ville, och många kvällar satt jag och gapade av förvåning över vad mina händer åstadkommit. Nu, med del två, var jag mer bunden. Trots det lyckades mina karaktärer ibland överraska mig rejält, och jag kommer nog att få en del att göra med redigeringen…

15220227_10208951638602355_707020733363836434_nNu är vi inne i december, och då kan jag äntligen få avslöja ett annat projekt jag varit delaktig i – Novellhotellet! Några av oss träffades på Ann Ljungbergs kurs i London i våras, och på Bokmässan i Göteborg i september, bestämde vi oss för att börja skriva noveller tillsammans. Nu har vi bestämt oss för att ge ut vår novellsamling, och den första har temat hotell. Det mest spännande är att vi skriver i olika genrer, så det kommer bli en bred novellsamling, som förhoppningsvis passar många läsare. Mina kollegor i Novellhotellet är Ulrika Amador, Ann Hempel Pertman, Helen Lindholm, Elisabeth Öhman, Christine Tina Karlsson, Jan-Eric Boo och Pernilla Persson. Följ oss gärna på vår hemsida och på Facebook!

Nu ser jag fram emot en lång, kall vinter, så jag kan sitta framför brasan och skriva!

Ha det gott!

/EwaLotta

 

Det här inlägget postades i Egenutgivning, Fantastik, Skrivande och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.