Höstens första bokrecension

20120487-dmxpcTitel; Arvsblod

Författare; Albin Hedström

Förlag; Vakupp bokförlag

ISBN; 978-91-637797-8-7

Den drysiske kejsar Merio mördar skoningslöst den kungliga ätten Zataras alla medlemmar för att själv ta makten över riket.

Tjugo år senare börjar förändringens vindar att blåsa över kontinenten. Folket är missnöjt med sin grymme och orättvise härskare, och när ett rykte sprider sig om att en av Zataras ättlingar kan ha undkommit, blossar oroligheterna upp på allvar.

Man får som läsare följa flera parallella historier, som till en början inte tycks ha något direkt samband. Under berättelsens gång flätas de dock samman och de olika karaktärerna visar sig vara brickor i ett större spel – den eviga kampen mellan det onda och det goda. Men vad är egentligen gott? Och kan man bekämpa ondska utan att bli ond själv?

Arvsblod är en välskriven och spännande berättelse. Albin Hedström har skapat en imponerande fantasyvärld, med väl genomtänkta detaljer och målande miljöer. Karaktärerna känns genuina och trovärdiga, och författaren skapar en närhet till dem genom sina utförliga gestaltningar och beskrivningar.

Som i de flesta romaner inom fantasygenren är det många namn att hålla reda på, och av någon anledning börjar de flesta på A…  Men både kartan i början och ordlistan i slutet, är till god hjälp att hålla isär de olika karaktärerna innan man har lärt känna dem. Tempot i boken varierar, och jag upplever vissa partier som lite långrandiga. Många kapitel inleds med vardagliga händelser, för att sedan stegras till mer spänning. Då boken är så pass omfattande (466 sidor), hade den kunnat bantas ner något utan att för den skull förlora på det. Å andra sidan är det perfekt för den som gillar tegelstenar, som vill umgås med karaktärer man trivs med och inte bara se den spännande sidan av deras liv. De vardagliga sysslorna använder Hedström till att tränga djupare in i sin egenskapade värld och lära läsaren reglerna för hur just den fungerar.

Boken, som släpps 7/9 2016, är en nyutgåva av första delen i en serie. Den finns redan nu att köpa som e-bok. Nästa 60780985-6TNnvdel, Blodsband,  planeras komma ut omkring årsskiftet, och jag tänker ställa mig först i kön för att få läsa den!

Arvsblod är  Albin Hedströms debutroman, och du kan läsa mer om honom och hans eget förlag på hans hemsida.

Tack, Albin, för recensionsex!

 

 

Betyg; 5 av 7 ugglor.

Det här inlägget postades i Bokrecensioner och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Höstens första bokrecension

  1. Pingback: Bokrecension: Blodsband av Albin Hedström | lagomlycklig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.