Bokrecension – Järnrosen av Oscar Källner och Karl Johnsson

Titel: Järnrosen (Del 2 i ”Imperiets arvingar”)

Författare: Oscar Källner

Illustratör: Karl Johnsson

Utgiven: 2020

Förlag: Rabén & Sjögren

ISBN:978-91-297-1989-5

Baksidestext: Alice och Elias färdas genom galaxen tillsammans med besättningen på rymdfarkosten Stillheten. De söker efter det kraoskepp där deras mamma hålls fången. På rymdstationen Järnrosen lyckas de hitta fiendeskeppet. Problemet är bara att det vaktas av hundratals kraokrigare. Elias och Alice tänker ändå göra allt för att rädda mamma. En räddningsaktion planeras och de är i full färd att sätta den till verket, när allting plötsligt tar en oväntad vändning …

Järnrosen är fortsättningen på äventyret om Elias och Alice i serien Imperiets arvingar, ett spännande rymdepos för läsare i 9-12-årsåldern. Jag tycker personligen att ålderskategoriseringen är lite väl snäv – som vuxen läser jag boken med stor behållning!

Berättelsen tar vid där första boken slutade. Elias och Alice är fast beslutna att hitta sin mamma och tycker att de övriga besättningsmedlemmarnas försiktighetsåtgärder är lite väl överdrivna. De beslutar sig för att ta saken i egna händer. Hur det går tänker jag inte avslöja, men det jag kan säga är att det är ett högt tempo och spänningen är så hög att det är omöjligt att lägga boken ifrån sig! Texten är lätt att hänga med i, trots lite ovanliga namn och begrepp. Oskar Källner förklarar där det behövs, och Karl Johnssons fantastiska illustrationer underlättar också förståelsen och ger oss ansikten på alla spännande varelser som syskonen träffar på i yttre rymden.

Om du letar efter ett fartfyllt äventyr för barn som älskar spänning och udda varelser, kan jag varmt rekommendera denna bokserie!

Betyg: 5 av 7 ugglor

Du hittar böckerna bland annat hos Adlibris och Bokus. Du kan läsa mer om Oskar och Karl på förlagets hemsida. Det finns också en Facebooksida för bokserien – den hittar du här!

Det här inlägget postades i Bokrecensioner, Okategoriserade, Svensk fantastik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.