Bokrecension – Alicia Månstjärna & den femte pelaren av Nils-Petter Löf

Titel: Alicia Månstjärna & den femte pelaren

Författare: Nils-Petter Löf

Utgiven: 2020

Förlag: Whip Media

ISBN: 978-91-889-4590-7

Baksidestext: Plötsligt står en lång herre med konstig hatt och märkliga rödskimrande glasögon hemma hos Alicia Månstjärna. Han har med sig en stor kista med hennes namn och en märklig historia. Men Alicia är inte som andra barn. Hon är allergisk mot solen.

Alicia Månstjärna är en barn- och ungdomsfantasy om att börja i en övernaturlig skola och om att inte bara hitta sig själv, utan också svaret på allt som inte stämmer. Och det på ett internat för omänskliga väsen.

Det är alltid kul med ny fantasy för barn och yngre ungdomar. I det här fallet är det en bok som jag förmodligen hade älskat när jag själv var i den åldern, men som jag även nu som vuxen har stor behållning av. Den utspelar sig på en internatskola för magiska varelser. Naturligtvis är det omöjligt att inte dra paralleller till Harry Potter, men i den här boken är alla karaktärerna magiska varelser, såsom vampyrer, varulvar, sjöjungfrur, demoner, älvor och troll. Det jag inte riktigt får kläm på är var i världen den utspelar sig. Att det är vår värld står helt klart. De magiska varelserna lever i samma värld, men håller sig i skymundan för att inte avslöja sin existens. Då de flesta karaktärerna har engelska namn, förutom Alicia, vars efternamn är svenskt, gissar jag att det hela utspelar sig i Storbritannien. Varför inte i Sverige, kan jag inte låta bli att undra?

Boken är relativt lättläst, men som jag påpekat i tidigare recensioner av samma författare, finns en tendens till repetitioner och övertydlighet. Det drar tyvärr ner helhetsbetyget, eftersom det ibland blir lite tjatigt med dessa ständiga upprepningar av vad som just sagts.

Jag kan varmt rekommendera denna bok till barn och ungdomar som vill läsa om hjältedåd och äventyr i en lite annorlunda miljö!

Boken kan du köpa via bland annat Adlibris och Bokus. Vill du läsa mer om författaren, kan du kolla in hans Facebooksida.

Betyg: 5 av 7 ugglor

Det här inlägget postades i Bokrecensioner, Svensk fantastik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.