Bokrecension – Nedom av Marija Fischer Odén

Titel: Nedom

Författare: Marija Fischer Odén

Utgiven: 2019

Förlag: Undrentide

ISBN: 978-91-984-5827-5

Baksidestext: Det är uppbrottstid, avskedstid – en tid att försöka förstå uppdrag från gudar och väsen.

Från Moderns ö bär Utter med sig hemligheter hon inte vågar berätta för någon, medan Våg kämpar med överväldigande uppdrag och överrumplande känslor.

Storms armé ger sig av mot bergen för att erövra beoifolkets oövervinnerliga metall och möter enorma krafter, vissa som fiender och andra som allierade.

Tre sällskap färdas – längs med dödsrikets tröskel, till ett sagofolk och mot guld och ära varhelst det må finnas.

Nedom är andra delen i serien Tvåhjärtat och tar vid där den förra slutade. Eftersom det gått en tid sedan jag läste första delen, tog det en stund innan jag lyckades bena upp vem som var vem i berättelsen. Man får följa tre olika sällskap, som alla har olika uppdrag. På något sätt förstår man att de har med varandra att göra, men de är ännu inte medvetna om varandra. När man väl kommit in i historien ser man de skillnader som karaktärerna faktiskt har. De är alla komplexa på sitt sätt och är intressanta att utforska. Det finns hela tiden en rörelse i boken. Dels för att de faktiskt går hela tiden, men också för att det finns ett framåtdriv i berättandet. Färden intill dödsrikets rand skulle lätt kunnat bli långtråkig, men författaren lyckas hela tiden hålla kvar intresset och man drivs att läsa vidare. Kapitlen är också lagom långa, men det luriga är att inte lockas att ”bara läsa ett till” och komma försent till jobbet (vilket undertecknad nästan gjorde vid ett par tillfällen …).

Jag kan varmt rekommendera denna bokserie för den som vill läsa fantasy med en lite annorlunda twist. Du hittar boken hos de vanliga nätbokhandlarna, t ex Bokus och Adlibris. Vill du läsa mer om författaren, kan du göra det på förlagets hemsida.

Betyg: 5 av 7 ugglor

Det här inlägget postades i Bokrecensioner, Svensk fantastik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Bokrecension – Nedom av Marija Fischer Odén

  1. Pingback: Bokrecension – Oberg av Marija Fisher Odén | lagomlycklig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.