Barnboksrecension – Den modige Kaninriddaren av Oskar Källner och Marta Leonhardt

Titel: Den modige Kaninriddaren

Författare: Oskar Källner

Illustratör: Marta Leonhardt

Utgiven: 2019

Förlag: Fafner Förlag

ISBN: 978-91-888-6127-6

Baksidestext: Ryktet går att vargen har siktats i Tisteldalen. Både djur och nissar är rädda. Tänk om den kommer till nissarnas by? Något måste göras!

Torgeir och hans trogna springare Smulan ger sig ut för att möta vargen. Han får en rustning av hasselnötsskal och ett svärd av stål. Samtidigt lär vargen vara stor och vild och ha en glupande aptit. Hur ska han kunna besegra den?

Det här är en mycket trevlig bilderbok för den yngre läsekretsen. Den passar bra både som högläsningsbok och för de som börjat knäcka läskoden på egen hand. Bilderna är färggranna och detaljrika och som gjorda för diskussioner när man läser boken tillsammans.

Eftersom jag har två barn som just kommit in i bokslukaråldern, lät jag dem läsa boken också och så diskuterade vi oss fram till ett omdöme. Barnen är 9 respektive 11 år, en pojke och en flicka. Vi var alla överens om att boken var lättläst och spännande. Det var ett driv i den som gjorde att vi ville läsa vidare. Det som var bäst med boken var att det hände saker hela tiden och att det kom en lite oväntad vändning som vi inte hade kunnat förutse. Det sämsta med boken var att den var för kort. 9-åringen tyckte också att namnen på älvorna var lite för svåra.

Betyg:

Joel (9 år) 5 av 7 ugglor, Emelie (11 år) 6 av 7 ugglor, Ewa (jättegammal) 6 av 7 ugglor

Boken hittar du på bland annat Adlibris och Bokus. Du kan läsa mer om boken och förlaget på Fafner förlags hemsida.

Det här inlägget postades i Bokrecensioner, Svensk fantastik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.