Bokrecension – Det går en liten ängel av David Renklint

Titel: Det går en liten ängel

Författare: David Renklint

Utgiven: 2018

Förlag: Miramir Verlag i samarbete med Whip Media

ISBN: 978-91-88813-08-4

Baksidestext: Det går en liten ängel bredvid mig säger mor. Hon har så vita vingar och ögon blå jag tror. Hon håller mig i handen, då är jag inte rädd. Och sedan när jag somnar hon vakar vid min bädd. 

Vi träffas i en stödgrupp för folk som utsatts för övernaturliga attacker. Hon, som tappade tänderna när hon nästan blev dränkt i Alviken. Jag, som har Den bakom mig, Den som viskar jag älskar dig och som kvävde mina föräldrar när jag var liten.

I en stuga vid Alviken utanför Leksand ligger hennes pappa döende i cancer. Jag följer med henne dit, till viken som fortfarande dränker människor efter att de tappat tänderna och fått benen krossade. 

Jag vill veta vad som finns i Alviken.  Behöver veta.

Det är alltid trevligt att sätta tänderna i en riktig skräckroman så här när hösten kommit. I den här boken är tänderna lösa, och eftersom det är en av mina återkommande mardrömmar, att tappa tänderna, känns den här lite extra ”close to home”. Det går en liten ängel är en mycket välskriven roman med en väl uppbyggd intrig. Tack vare den skickliga berättartekniken anar jag inte sanningen förrän strax innan upplösningen. Det här är en bok som fick mig att rysa och äcklas. Det är mycket slem och kräkningar och krossade ben och tänder. Alltså precis som det ska vara i en riktigt bra skräckis. Jag spår en lysande framtid inom skräckgenren för denne författare!

Betyg: 6 av 7 ugglor

Köp boken hos Fantastikbokklubben, eller hos Adlibris eller Bokus

Det här inlägget postades i Bokrecensioner, Fantastik, Svensk fantastik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.