Nordsken 2018, Författarbesök i skolan och annat smått och gott!

Butiken för Besynnerliga Böcker, Nordsken 2018

Den 10-12 maj  var det dags för Nordsken, en spelmässa i Skellefteå. Jag var på plats i Butiken för Besynnerliga Böcker, tillsammans med författarna Ulrika Fjellborg, Cecilia Larsson Kostenius och Lupina Ojala.

Ewa Broberg och Lupina Ojala på Nordsken 2018

 

 

 

 

 

 

Förutom att vara utomordentligt vackra i montern med spök- och steampunktema, deltog vi författare i olika paneler och workshops. Bland annat höll jag och Lupina Ojala en väldigt rolig workshop om fantasyresearch.

Brainstorming under workshop i fantasyresearch med Lupina Ojala och Ewa Broberg, Nordsken 2018

 

Nordsken är i första hand en spelmässa och ett tredagars-lan. Trots att det var varmt och svettigt var jag ju tvungen att smyga upp och titta en liten stund på Overwatch-finalen, som höll på till runt klockan 3 på morgonen!

Från finalen i Overwatch, Nordsken 2018

 

 

 

Trots att resan dit var något av ett äventyr, med över 12 timmars tågförsening, kan jag absolut tänka mig att åka upp dit igen. Det var väldigt välorganiserat, och jag har aldrig varit med om så fantastiskt omtänksamma och tillsmötesgående arrangörer!

Författarbesök på Nya Munken i Linköping, 15-16/5 2018 med Jenny Töredal och Ewa Broberg

Veckan efter var jag och författaren Jenny Töredal inbjudna till skolan Nya Munken i Linköping. Under två dagar hann vi med att träffa 8 klasser och berätta om skrivande, med fokus på fantastik. Vi hade också några mycket uppskattade skrivövningar om gestaltning. Det kändes mycket uppskattat, och bibliotekarien meddelade mig efteråt att det hade blivit så lång utlåningskö på min bok Friskyttarna, att de beslutat sig för att köpa in fler exemplar!

Det som står härnäst på agendan är naturligtvis det planerade boksläppet av Desertörerna, del 2 i trilogin om Friskyttarna! Den släpps den 9/6, så den närmaste tiden är hektisk med intervjuer, bokningar av signeringar, planering av releasefest och så vidare. Det roligaste ändå är nog att jag har fått chansen att klättra i de 124 m höga radiomasterna på Bondebacka i Motala, precis som min huvudkaraktär Lilia gör i Desertörerna! Missa inte nästa blogginlägg som kommer att handla om just det halsbrytande äventyret!

Det här inlägget postades i Allmänt, Fantastik, Konvent och kongress, Skrivande och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.