Bokrecension: Alfa och Omega av Oskar Källner

Titel; Alfa och Omega

Författare; Oskar Källner

Förlag; Fafner Förlag

Utgiven; 2017

ISBN; 978-91-98226-75-1

Baksidestext; Sju noveller som kryssar mellan science fiction och skräck, som vandrar genom parallella världar, till universums slut, och bortom.

När jag sitter och funderar över hur jag ska beskriva den här novellsamlingen kommer ordet ’vackert’ upp först i hjärnan. Det är verkligen vackra texter, åtminstone övervägande. Visst finns det minst en novell som är mer än lovligt slafsig, men mitt övervägande intryck är ändå att det här är vackert. Oskar har ett lättflytande språk som är behagligt att läsa och även om jag inte begriper mig på alla tekniska termer stör det ändå inte den totala upplevelsen.

När jag googlar på Alfa och Omega får jag en träff på Bibelns uppenbarelsebok där Gud kallar sig Alfa och Omega, det vill säga, alltings början och fullbordan. Jag erkänner glatt att jag inte slagit upp ”the Big Book” för att kolla om det stämmer, men det är lite den känslan jag får av den här novellsamlingen. Oskar Källner tar med läsaren på en svindlande resa genom universum via känslosamma berättelser som jag inte kan tänka mig lämnar någon oberörd.

Min personliga favorit är nog Stockholms drottning, ett dystopiskt fantasyäventyr med skräckinslag. Här har Källner lyckats få in alla fantastikgenrerna i en novell och han hanterar det riktigt bra!

Mitt råd – läs den!

Betyg; 6 av 7 ugglor!

Du kan köpa Alfa och Omega på förlagets hemsida eller på adlibris eller på bokus

Det här inlägget postades i Bokrecensioner, Fantastik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Bokrecension: Alfa och Omega av Oskar Källner

  1. Bokhuset skriver:

    Härlig recension och jag håller med om allt ( såg denna idag när författaren delat den i grupp på fb ), och just idag drog jag igång Oskar Källner-vecka. Ska bli kul att grotta ner mig lite i allt han gett ut, sina egna och andras verk. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.