November = NaNoWriMo

Japp, jag kör i år igen! Det blir mitt tredje år på raken som jag deltar i det globala spektaklet NaNoWriMo. År 2015 skrev jag utkastet till Friskyttarna, den roman som jag debuterade med i september i år. 2016 var det dags för uppföljaren, Desertörerna. Den har jag under hösten bearbetat och redigerat och i går skickades den vidare till min eminenta lektör, Nina De Geer på Bläckstygn Text, för att hon ska få gå igenom den och avslöja alla brister och plotholes som jag möjligtvis missat själv … Nervöst, men nödvändigt. Det är helt omöjligt att se sina egna brister även om jag är lektör själv. Och att ge ut en halvdan bok gör ingen glad, varken mig som förläggare eller läsaren.

Nu i år skriver jag del tre i Friskytteserien. Den kommer (som det ser ut nu) att bli lite mörkare än de två första böckerna. Inte för att de precis utstrålar glädje och solsken, men är det dystopi så är det. Jag har fortfarande inte hittat ett bra namn på del tre, men arbetsnamnet är tillsvidare Förgörarna. Det som är fascinerande med att flödesskriva så galet mycket text på kort tid, är att man verkligen inte har tid att stanna upp och fundera och reflektera så mycket. Det gör att det helt plötsligt händer saker som man inte alls räknat med i berättelsen. I går lyckades till exempel min huvudkaraktär visa upp värsta ficktjuvsskillsen när hon i förbifarten snodde en kniv från en av dem som vaktade henne. Jag visste inte ens att han var beväpnad… 😉

I slutet på november kommer jag också att åka på Picnicon. Det är en sf-kongress anordnad av Västeråsfandom, 17-18/11. Det blir föreläsningar och paneler och även möjlighet att köpa böcker av författarna som deltar. Själv kommer jag att delta i panelen Fantastik då, nu och i framtiden.

Hoppas vi ses där!

 

 

 

Håll utkik på bloggen och se till att prenumerera så du inte missar något, för under början på december kommer en liten bloggserie om karaktärsutveckling inom fantastiken där författarna Gabriella Kjeilen, Aengeln Englund, Markus Sköld, Anna Jakobsson Lund, Marcus Olausson och Jenny Töredal medverkar!

/Ewa

Det här inlägget postades i Allmänt, Fantastik, Skrivande och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.