Gästbloggande barnboksförfattare

image1 (1)Mitt namn är Kristina Murray Brodin. Jag skriver barnböcker, bilderböcker. Har haft flera fantastiska illustratörer. Min första barnbok Tyranno kom ut 2008. Nu har jag skrivit ett tiotal barnböcker. Innan jag började med barnböcker skrev jag läromedel i svenska som andraspråk och dessutom lättlästa böcker på svenska för olika läromedelsförlag. Jag skriver också en del dikter men har inga utgivna sådana.

Jag arbetar som förskollärare (är egentligen lågstadielärare) och får mängder av idéer till mina böcker i förskolan. Men mycket är också idéer som kommer från mig själv. Eftersom jag arbetar i en mångkulturell förskola vill jag att illustrationerna i mina böcker visar en mångkulturell miljö, ja inte alltid, men ofta. Ofta går jag också utanför de mer traditionella könsrollerna. Ibland berättar jag i jagform, barnets namn nämns inte och illustratören lämnar öppet för läsaren/lyssnaren att se barnet som flicka eller pojke.
När jag skriver tänker jag inte så mycket på om det är ett språk som passar barn, jag skriver så att det känns naturligt för mig.

image2

Jag har alltid tyckt om att skriva, sedan jag först lärde mig det. Att bli författare var en av flera drömmar. Älskade att skriva uppsats i skolan så länge ämnet var någorlunda fritt. Det bästa med att skriva är nog att få se något jag skapat i publicerad form. Det är en verklig egoboost. Det sämsta är nog när ingen enda idé dyker upp och allt bara känns segt.

Ibland är jag statist, min mest udda roll var när jag stod vid Stureplan vid lunchtid en vardag och skulle skrika det värsta jag förmådde.

Om tio år, ja tidigare än så, är jag pensionär. Jag fortsätter skriva och jag hoppas på en mängd statistjobb när jag har tiden. Däremellan åker jag på vandringsresor och då och då på en safari. (Har redan varit på tre stycken)

image3I september kommer två nya böcker, Min bästa väns kalas med illustrationer av Maja-Stina Andersson och Allt är precis som vanligt med illustrationer av Maija Hurme.

Med vänlig hälsning
Kristina Murray Brodin

 

 

Följ Kristina på instagram – my_books_for_children

Det här inlägget postades i Skrivande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.