Fantasyförfattaren som älskar kaffe och choklad

DSC_0305

Vem är Gabriella P. Kjeilen? Berätta kort om dig själv!

Jag är en 22 årig kvinna från Jönköping som älskar att skriva. Är gift med en fantastisk man och har två små kattflickor som jag ser som mina barn. Har rätt galen fantasi och förkärlek till vampyrer, choklad och kaffe.

 När bestämde du dig för att bli författare?

Det var nog på gymnasiet. Jag har alltid skrivit, enda sen jag var väldigt liten, och folk har sagt till mig att ”det blir nog en författare av dig”. Men de kommentarerna bara ryckte jag på axlarna åt och tänkte att ”nä men författare kan man väl inte bli”. Sen på gymnasiet konstaterade jag att ”jo det kan man visst bli” och då började jag skriva manus på riktigt.

 Vad gör du när du inte skriver?

Pluggar medie- och kommunikationsvetenskap med målet på att jobba inom radio. Sänder podcast om film, tv-serier, böcker, spel osv (Kaffepaus JKPG) och skriver för studenttidningen. Om jag någon gång är ledig så försöker jag läsa lite också, haha. Men föredrar ljudböcker då jag kan göra en massa annat samtidigt.

 Hur hittar du din inspiration?

Det är väldigt olika. Numera känns det som om idéerna bara hoppar fram utan att jag vet vart de kommer ifrån. Mycket är nog tv-serier, filmer osv. Men det är också många vardagliga händelser. Folk som beter sig på ett visst sätt eller kanske ett landskap som ser ut på ett visst sätt och väcker tankarna. Ibland när jag och mamma åker bil och åker förbi något vackert landskap kan hon säga ”Nä, kom inte på någon ny idé nu!”, haha! Ett ex är när vi åkte hem från bokmässan förra året och det var en enorm fullmåne. Då fylldes min hjärna med en väldig massa idéer..

 Du har skrivit böckerna om Mellody Looh: ”Födelsemärket” och nu senast ”Flykten”. Berätta lite om dem!

Mellody är en i början av serien en ung kvinna som lider av minnesförlust. När hon får veta att jorden inte är hennes hem och återvänder till planeten Lavida hoppas hon på att äntligen passa in. Men trots att hon har formskiftarnas märke verkar det inte vara det hon är. Krafterna hon bär inom sig är allt för mörka och dessutom dras hon till en av de förvisade vampyrerna.

Mellody Looh-serien handlar väldigt mycket om striden mellan ont och gott, både i stort och inom henne som individ. Jag har alltid fascinerats av det och i den här serien leker jag lite med vad som egentligen är gott eller ont.

 Kan vi vänta oss fler delar i serien?

Det kommer en tredje och sista del. Jag har planerat den till nästa år. Sen kommer det åtminstone en bok som är kopplad till den serien, fast med andra karaktärer!

 Har du någon udda talang?

Tycker den här frågan är lika svår att svara på varje gång, haha. Brukar säga att jag kan sträcka ut min lilltå jättelångt från de andra tårna och det är väl en rätt udda talang. När jag var liten tyckte jag att jag borde jobba på cirkus pga det!

 Om du inte behövde ta hänsyn till tid och pengar, vad skulle du göra då?

Oj, då hade jag nog tagit mitt pick och pack och gjort en jorden runt resa! Ta en massa roadtrips, aldrig vara fast på ett enda ställe och fylla på hjärnan med inspiration för nya böcker. Det är helt klart drömmen. Att hela tiden kunna vara i rörelse och upptäcka nya saker. Det vardagliga inrutade livet är det värsta jag vet.

 Vad gör du om tio år?

Då jobbar jag förhoppningsvis heltid som författare och föreläsare. Alternativt har hittat ett jobb som jag älskar och skriver vid sidan om. Eventuellt bor vi i England också, vill hemskt gärna flytta dit!

DSC_0294

Du kan läsa mer om Gabriella på hennes blogg eller på facebook; Gabriella P. Kjeilen – författare

Här kan du köpa hennes böcker; Mellody Looh: Födelsemärket och Mellody Looh; Flykten

 

Det här inlägget postades i Skrivande och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.