Att leva sin dröm

IMG_2782

 

Finns det något bättre än att få syssla med det man drömt om sedan man var barn? Att sitta framför brasan, med snön gnistrande utanför fönstret, sippa lite på sitt kaffe och skriva den episka romanen som kommer att bli en klassiker?

Jag har tagit mig friheten att kunna styra mitt liv i den riktning jag velat. Jag är sjuksköterska, men börjar efter många år känna att jag har fått nog av långa arbetspass med tunga lyft och allt för få pauser. Till slut fick jag nog och sa upp mig för att börja frilansa som sjuksköterska. Det innebär mycket resor och möten med nya människor som berikar mitt liv.  Skrivit har jag alltid gjort, men det har varit på lediga stunder, och det mesta har stoppats undan i byrålådan… Som present till mig själv, gav jag mig en skrivarkurs, och på den vägen är det! De lediga stunderna har blivit min huvudsyssla, och så ”jobbar jag lite på fritiden”. Det bästa av två världar! 🙂

Jag har förmånen att få ta del av andras manus också. Jag lektörs- och korrekturläser en hel del, och det är fantastiskt roligt och utvecklande. Just nu arbetar jag med ett manus på engelska. Det är en utmaning, men mycket givande! Jag har en förkärlek för barn- och ungdomslitteratur, och därför har jag nu valt att fortbilda mig inom det området. Jag bygger på de högskolepoäng jag redan har inom litteraturvetenskap med bland annat i ungdomslitteratur i samtiden och vampyrfiktion!

Och så skriver jag på mitt eget manus. Jag deltog ju i NaNoWrimo under november, och lyckades få ihop ett råmanus till en dystopisk roman inom YA-genren. Historien var dock inte färdigberättad, så jag fortsätter att skriva den, och är snart en tredjedel in i nästa bok. Det verkar som om det måste bli en trilogi… Sedan börjar det svåra, men roliga, arbetet med redigeringen. För att komma igång, och få inspiration och nya infallsvinklar har jag därför anmält mig till Ann Ljungbergs romanverkstad i London i maj. Jag var med på hennes kurs förra våren, och det gav mersmak!

Nej, nu är kaffet klart, och manusläsning väntar!

Ha en fin dag!

/Ewalotta

Det här inlägget postades i Skrivande och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Att leva sin dröm

 1. Anna Helgesson skriver:

  Tjoho!
  Vad härligt du verkar ha det. Och så spännande med ditt jobb! Hur mycket jobbar du? Annorlunda sätt att se på sjuksköterskerollen för mig.

  Jag önskar dig lycka till med ditt skrivande. Jag ser verkligen fram emot att få se dina böcker sen.
  Kram!

  • ewalotta70 skriver:

   Jag jobbar kanske omkring halvtid, men jag har ärligt talat inte räknat så noga på det. Jag jobbar intensivt någon vecka, och så är jag ledig två… Passar mig utmärkt! ?

 2. Sandra skriver:

  Nej, det finns nog inget bättre.
  Jag är inte riktigt där än, men jobbar på det. Jag hoppas få en egen brasa en vacker dag, och sitta framför den och skriva. Det ser jättemysigt ut!

  Lycka till med boken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.