November är NaNoWriMo

Jag har antagit en utmaning. Att under november månad skriva en roman på 50 000 ord. Ungefär 1666 ord per dag. Det kanske inte säger så mycket. Men det är mycket.

crest-05e1a637392425b4d5225780797e5a76

Varje år arrangeras NaNoWriMo, som står för National Novel Writing Month. Du kan läsa mer om det på hemsidan http://www.nanowrimo.org. I stora drag går det ut på att kicka igång sin kreativitet genom att skriva som tokig! Man kan naturligtvis inte skriva en färdig roman på en månad, men du kan få ihop ett hyfsat utkast. Alla som klarar målet på 50 000 ord är vinnare. Man tävlar bara mot sig själv, men har en hel community med glada skribenter som peppar och stöttar.

Jag har planerat att skriva en dystopisk science fiction-roman som har legat och skvalpat i mitt medvetande en längre tid. Det är ytterst frustrerande när något tränger sig på så där. Jag har ju redan ett manus som jag arbetar med, som behöver bli färdigt. Det ska bli skönt att få det ”ur systemet”, så får vi se om det någonsin blir en färdig bok.

Annars jobbar jag också en hel del med andras texter. Jag hjälper till med textredigering och korrekturläsning, och så har jag nyligen börjat jobba som översättare också.

Ha en god helg – det tänker jag ha!

/Ewalotta

Det här inlägget postades i Skrivande och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på November är NaNoWriMo

  1. Anna Helgesson skriver:

    Oj då får man passa på att skriva till dig nu. Jag är inte i form för den utmaningen just nu i livet. Kanske nästa år? ☺
    Stort lycka till med nanowrimo!

    • ewalotta70 skriver:

      Tack! Jag hoppas att jag hinner göra lite annat också – jag har flera texter som ska redigeras och korrekturläsas. Och så måste jag ju hinna läsa lite för nöjes skull också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.